Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Viikonloppukuulumisia

Hei pitkästä aikaa!

Ensinnäkin suurkiitokset äidille, joka lähetti mulle uusimman Suosikin! Se oli paitsi loistavaa lukemista, myös tärkeä sisustuselementti. Laitettiin siitä kuvia vessan seinälle. Seinälle pääsi Adam Brody (jesh), David Beckham (lehden anti on rajallinen) ja Idols Ilkka (muiden mielestä se oli kind of cute, joten hyväksyttiin paremman puutteessa).

Kerrataan viime päivien tapahtumat ja sitten vähän kuvia. Jee.

Perjantaina mulla ja Majlla ei ollut luentoja, joten nukuttiin pitkään. Sitten käytiin yliopistolla rekisteröitymässä (vihdoin onnistui!) ja lähettiin katsomaan lähintä isoa ostoskeskusta Kringlania. Vihdoinkin kauppoja, joissa oli alennusmyyntien (útsala) johdosta ihan affordable hinnat. Meinasin ostaa kengät, keltaset Converse All Starit, mutta sitten en tehnytkään sitä. Ostin kuitenkin headsetin, eli kohta mun kanssa voi skypeillä. Vai skypettää? Mikä on oikea verbi? Ostettiin myös lammasta. Ja ostin housut. Reissu Kringlaniin oli myös jännittävä siinä mielessä, että matkustin täällä ensimmäistä kertaa bussilla. Se oli ihan tavallista, ei mitään eksoottista.

Perjantaina oli ekat vaihtaribileet baarissa, jonka nimeä en ees yritä muistaa, saati sitten kirjoittaa tänne. Kaikille lätkästiin rintaan laput, joissa luki nimi ja maa ja sitten minglattiin. Pelattiin islantilaisia juomapelejä islantilaisten kanssa - tosin ihan samoja juomapelejä ne oli kuin suomessakin. Ja ravintolassa oli hanassa Lapin Kultaa. Islantilaiset oli ihmeissään, kun kerroin, että se on suomalaista. What! Kuitenkin, juteltiin yhden Siljan kanssa, että hassua, miten Lappari maistui täällä tosi hyvältä, kun koto-Suomessa se on oluthierarkian alimmaisena. Joka tapauksessa, bileissä oli kivaa. Oli kiva tavata muita vaihtareita ja tanssia ihan sikana ja tosi ahtaasti. Se näyttää olevan what Iceland is all about. Yökerhoissa, joissa ollaan käyty, ei oo varsinaisia tanssilattioita, vaan kun DJ saapuu, siirretään tuoleja ja pöytiä sivuun ja tadaa! siinä on tanssilattia. Ja kaikki tanssii.

Eilen vietettiin Jessican synttäreitä. Käytiin päivällä shoppailemassa ilman Jessicaa ja ostettiin kaikkea juhlakamaa. Ilmapalloja ja drinkkikoristeita ja ties mitä. Käytiin myös paikallisessa Alkossa ja ostettiin Kossua (!), jota kämppikset jo sujuvasti kutsuu Kossuksi. Ja tietenkin ostettiin Jessicalle lahjoja.

Illalla syötiin paras ja valkosipulisin ateria ikinä. Ja paras jälkiruoka ikinä. Sitten meille tuli vieraita: Emma från Lund, tanskalainen vaihtari Gro ja Buzby (ilmeisesti nimi kirjotetaan näin?) ja sen kaksi kaveria. Pelattiin perjantain juomapelejä ja hauskinta oli, että yksi säännöistä oli, että aina ennen kuin juo, pitää tanssia. Joo, you had to be there. Yksi pojista oli asunu puoli vuotta Suomessa opiskellen Arcadassa journalismia. Se oli ihan rakastunu Suomeen ja halusi kovasti puhua Suomesta ja erityisesti suomalaisesta musiikista. Oli vähän noloa, kun se tiesi suomalaisia bändejä, joista en ollut ikinä kuullutkaan. Mutta oli vaikeeta pitää pokkaa, kun sen joka toinen lause oli mallia "I fucking love Finland!" tai "I fucking love Viiskulma!" tai "I fucking love Jimi Tenor!" Ehkä käsitätte.

Illan lopuksi pojat lähti kaikki kuin viekkaat varkaat ja väärät valtiaat kukin omia teitään omille mailleen, Jessica jäi kotiin, Gro lähti kotiin, Linn ja Emma lähti sheikkaamaan äässiä ja Maj ja minä lähdettiin Kaffibarinniin. Oltiin siellä vain yksillä ja havainnoitiin paikallisten elämää. Baarimikko, joka oli ilmeisesti eilen vapaalla, moikkas meitä. Meidän mielestä se oli tärkeä hetki. Meidät on nyt hyväksytty paikalliseen yhteiskuntaan. Ehkä se johtu siitä, että meillä oli molemmilla päällä vintagea, eli kirpparilöytöjä suomeksi :)

Nyt katotaan Sinkkuelämää yöpuvuissa ja ollaan samalla tosi Carrie Bradshaw: Kaikilla on läppärit sylissä. Laitan kohta kuvia. Bless!