Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Family Fun (kuvia lisätty 4.4.)

Äidin ottamia kuvia lisätty tiistaina 4.4.2006.

Hyvee maanantaita!

Äiti ja isi on paraikaa matkalla takaisin Helsinkiin ja olipas hauskat ja vauhdikkaat neljä päivää niiden kanssa. Koko visiitin ajan aurinko paistoi siniseltä taivaalta joten kova ja kylmä pohjoistuulikaan ei haitannut menoa. Tässä myös joitain mun ottamia kuvia, saan lisää kunhan äiti pääsee Suomeen purkamaan omansa, joten saatan lisätä niitä myöhemmin.

Torstaina aloitettiin päivä kävelemällä kaupungilla. Käytiin esim. satamassa, yliopistolla ja tossa lähikirkon tornissa - oli ihan kivat näkymät. Iltapäivä vietettiin Blue Lagoonilla, mikäs sen mukavampaa. Siellä oli tällä kertaa aika paljon jotain konferenssiporukoita, joten viihdykettä riitti. On niin hauskaa tarkkailla, miten ilmeisesti jokaisesta liikemiesporukasta löytyy ne arkkityypit. Paras on se firman class clown, joka tekee itsestään ihan ääliön naurattaakseen muita. Yksi näistä em. tapauksista oli esim. varustautunut lasten käsivarsikellukkein ja teki kaikkensa, että muut huomaavat sen.

Minä, isi ja Tjörnin. Mietittiin, voiko noilta saada lintuinfluenssan.

Isä, voitonmerkki ja Islannin pisin rautatie (tai ainakin ainoa, jonka mä olen nähnyt).

Vanha kaupunki kirkontornista. Oltiin aika ylhäällä.

Kumpikaan kuvassa olevista ei ole em. kellukemies. Ja huolehtikaa ettei musta tuu sellanen isona.


Perjantaiaamupäiväksi menin kouluun ja iltapäiväksi mentiin ottamaan aurinkoa laugardagslaugille. On niin ihmeellistä ajatella, että tällä maalla on lämmintä vettä lähes rajattomasti, niin että ei ole mikään ongelma pitää useita ulkouimaloita kuumine altaineen auki ympäri vuoden. Illalla käytiin naapuriravintolassa syömässä yksi parhaita illallisia ikinä. (Greenpeace-ihmiset, lopettakaa lukeminen tähän!!!) Ja maistettiin valasta, raakana. Oli aika saman oloista ja makuista kuin nauta raakana, tarjoiltiin kera wasabin ja soijakastikkeen. Mums.

Lallalaa, valas menee suuhun... Jänskätti vähän!


Lauantaina vuokrattiin auto ja kierrettiin Golden Circle. Säätila oli vähän viime kertaa suotuisampi ja Gullfossin pärskeissä näky siististi sateenkaaria. Vitsi Suomeen pitäis hankkia vesiputouksia, ne on niin siistejä.

Ei ollut pot of goldia, kävin kattomassa :(

Sinne se kaikki vesi menee. Ihan sikana vettä. Ja sinne se vaan menee.

Eikö näytäkin ihan jäädytetyltä valkovenäläiseltä (se drinkki, ei niinku Belarus-tyyppi)?

Hei, me ollaan vähän hurmureita.


Sunnuntaina käytiin whale watchaamassa. Oltiin ihan varmoja ettei nähtäis mitään, mutta ehei! Bongattiin ehkä kymmenisen hengittämässä käynyttä valasta. Olisko muuten vähän hankalaa, jos pitäis aina käydä tollee erikseen hengittämässä jossain toisessa paikassa? Tyyliin: "Sori, voidaanko sittenkin tavata vähän myöhemmin, mun pitää just kuudelta käydä hengittää." Melkein yhtä siistiä kuin se itse valaiden näkeminen, oli seistä siellä korkeimmalla tähystyskannella ja yrittää pysyä pystyssä, kun tuulta oli melkein 20 m/s ja aallokko oli sen mukainen. Illalla käytiin syömässä makoisaa lammasta. Mums taas.

Isä ja Äiti, takaoikealla valaanbongausalus

Isä tähystyskannella. Botski on vielä tässä vaiheessa laiturissa, ei siellä olis merellä pysynyt pystyssä ilman että puristaa kaidetta molemmilla käsillä.

Reykjavík mereltä käsin. Horisontti on vähän vinossa - ihmeellinen maa tämä Islanti!

Olisi mulla muutakin "asiaa", mutta jätetään jotain kirjoitettavaa toisiksi kerroiksi. Pitää esim. kertoo teille viimeviikkoisesta luokkaretkestä. Näkemiin!

3 Comments:

At 11:22 ap., Blogger -Henri- said...

valaita.

 
At 4:18 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kiitokset Minna hauskoista päivistä Islannissa ja hyvästä seurasta. Meillä oli maailman paras opas, ja vieläpä lähisukulainen. Viidestä päivästä vieraassa maassa on tuskin koskaan saanut enempää irti.

 
At 9:57 ip., Blogger minna said...

Äiti ja Isä: Olkaa hyvät. Tosin tuntui etten ehkä ollut maailman paras opas, kun 90% teidän kysymyksistä mun vastaus oli kuitenkin: "Emmätiiä."

Henri: Ite oot.

 

Lähetä kommentti

<< Home