Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Hintasirkus

Opettakaa joku näille islantilaisille jotain hinnottelun perusteita tai jotain. Esimerkkejä:

-Kun tultiin tänne, yhet pakastepitsat oli tosi halpoja. Sit yhtäkkiä niiden hinta vaan tuplaantu. Kaikki vaihtarit söi niitä. Eikä ne ollu aluks mitenkään alennuksessa tai mitään. Ehkä toi oli joku vaihtariansa tai jotain.

-Skyrin kilohinta on pienempi pienissä purkeissa kuin isoissa. Pienissä purkeissa on jopa pieni muovinen lusikka mukana. Luulis että pienien, kokoontaitettavien (!) lusikoiden tekeminen on hirveen kallista. Mä en edes tarvii niitä lusikoita ja roskaa tulee muutenkin ihan tarpeeksi, mutta hinta määrää tässäkin tapauksessa.

-2 l Pepsiä/Coca-Colaa/Pepsi Maxia/Diet Pepsiä/Diet Cokee maksaa n. 180 ISK. Paitsi aina silloin tällöin kaupassa on jotku tyyliin "Nyt Bónuksessa hullut kolahintasirkuspäivät! Ay ay ay ay!" -kampanjahetket meneillään. Silloin yhden em. tuotteista hinta (satunnaisesti valittuna) lasketaan 94-99 ISK:n paikkeille. Ei mitään järkeä. Paitsi että niinä päivinä Baldursgatalla juodaan kolaa.

Myös, miten vaikeeta on muka saada tavaraa Islantiin? Valikoiman muutoksista päätellen hyvinkin. Perinteistä on astella kauppaan ja todeta, mitkä kaikki laivat on tällä kertaa myöhässä. "Kas, tomaattilaiva tuleekin sitten varmaan vasta huomenna". Ja myös, miksi kaikki ruoat kaupassa on jotain semipuolivalmisteita? No ei nyt kaikki. Eikä kaikissa kaupoissa.
Hirveetä päivittäistavara-angstia. Sori.

Buzbylla, joka ei yleensä ikinä katso telkkaria, on uusi islanninopiskelutekniikka. Se tulee tällä viikolla joka ilta meille kattoo Sinkkuelämää ja sit se kirjottaa tekstityksistä hyviä fraaseja islanniksi muistiin. Eilen kyllä todettiin, että ne fraasit ei kyllä ehkä ihan jokapäiväisessä arjessa oo kauheen käyttökelpoisia. Tai toivottavasti ainakaan.

Jessica värjäs hiukset lilaks. Ne on mageet. Se otti vähän vaikutteita Eternal Sunshine of the Spotless Mindista. Onneks saatiin se puhuttua ympäri kirkkaan sinisestä väristä. Ja nytki ne hiukset näyttää vaan mustilta. Ei siltä koiralta, vaan siis mustalta monikossa.

Täällä on suomalaisjoukoissa vähän vireillä pienen underground-sitsin järjestämistä. Niin siistiä. Tahdon laulaa-laulaa-laulaa! (Lippu, lippu, lippu, lippu, menomenomenomenomenomenomenomeno)

Ja Linnillä on torstaina synttärit. Syödään perinteinen synttäri-illallinen kera sen tosi kalliin viinin, mistä on ollut puhetta. Ja sitten lauantaina on talo avoinna suurelle joukolle synttärivieraita. Yeah.

Äiti ja isi tulee ens viikolla käymään. Kivaakivaakivaa. Ja Katja ja Harri pääsiäisenä ja Eini ja Sarkku tenttien jälkeen toukokuussa. Hirvee ihmistrafiikki.

Kuka muistaa Trabant Expressin? Vähän se oli hyvä ohjelma.

Kiitos tästä, ja pahoittelut, että juttu oli tänään näin katkonaista ja levotonta. Kuten mulle tänään mesessä sanottiin, "taattua martikais-laatua".

3 Comments:

At 12:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

Trabant Express oli kerrassaan mahtava. Ymppäoppitunteineen kaikkineen.

Mulla on kauhea ikävä kaikkia vaihtareita. Tulkaa jo kotiin.

 
At 7:00 ap., Anonymous Anonyymi said...

joo, mä toivon ihan samaa :)
tai sit mä tuun TAAS sinne.. ei terve!
satu

 
At 6:34 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei islanninasuttaja! Olin siellä viime kesänä ja kummastelin kanssa noita hintoja. Oli myös hassua, kun erimakuiset skyrit maksoivat eri verran. Suomessa kun yleensä banaanijugurtti ja mansikkajugurtti ja mangojugurtti maksavat saman verran. Jäätelön hinta vaihteli päivittäin, piti aina tarkistaa mitä jäätelöä milloinkin söi (superhyvä Daim oli joskus tosi halpaa). Kaikkein hassuinta oli ehkä sipulit. Jos niitä osti vain yhden tai kaksi, sai ne yleensä ilmaiseksi, koska kilohinta oli niin alhainen.

Jatkan juttujesi lukuja, nauti viimeisistä hetkistäsi siellä satujen saarella!

-maj frá finnlandi

 

Lähetä kommentti

<< Home