Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Väristyksiä

Koko viime viikon oli aivan mahtavat säät. Aurinko paistoi ja pienen pakkasen (?) ansiosta oli kuivaakin. Heti kun Antti ja Linda lähtivät, taivas repesi ja täällä sato ma koko päivän enemmän kuin saavista ja Esteristä yhteensä. Rakeita, loskaa, vettä, you name it. Kaikkea ikävää. Ja tuulikin aivan kauheesti. Oli hitain kävelymatka uimahallille ikinä, kun välillä ei vastatuuleen päässy eteenpäin ja hetkittäin melkeen kaatu tuulenpuuskien voimasta.

Maanantaina iltapäivällä seisoskeltiin Jessican kanssa keittiössä ja kateltiin ikkunasta myrskyämistä. Yhtäkkiä talo tärähti vähäsen. Katottiin toisiamme ja todettiin, ettei se voinut johtua tuulesta. Seuraavan päivän lehdestä sujuvasti islanniksi tulkitsinkin, että täällä oli maanantaina ollut maanjäristys! 4,6 Richterin asteikolla, mutta ihan hyvin tuntu. Osa suomalaisista oli ollut päiväunilla eikä edes ollut herännyt, mutta mä aion väittää, että tapahtuma oli hyvin dramaattinen. Blogikohtalotoveri Ranskasta ehdotti suuria otsikoita tyyliin "Minna tilittää: Selvisin järistyksestä!" Ei ehkä ollut oikeesti hirveän vauhdikasta, mutta mun ihka ensimmäinen maanjäristys kumminkin.

Uusi Kylteri on ilmestynyt nettiin: www.kylteri.fi . Vähänkö lehti näyttää hyvältä. Ja vähänkö siellä on otteita tästä blogista - ja myös Henriltä, Simolta ja Samilta. Hurjaa - varsinkin kun tekstiä ei oo alunperin lehteen suunnitellut ja kivaa - mun tekstiä ei varmaan oo ikinä ennen ollu Kylterissä.

Meillä oli eilen vähän tylsää, kun odoteltiin Majta saapuvaksi takasin Tanskasta. Ei keksitty mitään tekemistä eikä haluttu katsoa tietokonetta tai telkkaria, joten jokainen meistä kirjotti kaksi tekemisehdotuslappua, joista sitten valittiin kaksi. Toinen oli: "Bake a cake out of the most disgusting ingredients and bring it to Buzby" ja toinen oli "Pick the 31st CD in the shelf and make a dance to its 3rd song." Nyt meillä on siis hieno koreografia ranskankieliseen oriental-henkiseen biisiin sekä resepti pesto-chili-kahvi-soija-schweppes-suklaa-kaakao-hillo-kakkuun. Oli tosi kivaa, mutta Buzby ja sen kaveri (vaikea islantilainen nimi) vannoi meille kostoa maistettuaan sitä ja nyt me eletään in constant fear ja venaillaan jotain kamalaa jekkua. Ja joo, ollaan me vähän tyhmiä ja lapsellisia, mutten oo hetkeen nauranu niin paljon.

B:lle tulee tänään jotain irlantilaisia vieraita ja ollaan luvattu, että se saa pitää meidän lukaalin puolella illallistilaisuuden perjantaina n. 20 henkilölle. Myös meidät on kutsuttu. Pistän tänne sitten raporttia, koska veikkaan että illasta tulee ihan kiintoisa. Varsinkin kun ei täällä meilläkään istumatilaa ehkä ihan 20:lle ole.