Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

torstaina, maaliskuuta 16, 2006

Torstain tuumailut: "tuum tuum"

Maailman asiat jakautuvat suurinpiirtein kahteen ryhmään: vaikeisiin ja helppoihin asioihin. Vaikeita asioita ovat mm. keskittyminen, (oman rahan) budjetointi, ydinfysiikka, skeittaus, elämän tarkoituksen löytäminen ja muuta tällaista. Helppoja asioita sen sijaa ovat esim. kahvin juominen, laiskottelu, 1:n ja 10:n kertotaulut, kenkien ostaminen sekä uimahallin pelisäännöt, erityisesti vastapäiväinen kiertosuunta. Nyt te mietitte, että tässä on kyllä huonoin ja turhin set up, oli se itse pointti mikä tahansa. Ootte aivan oikeessa.

Pointti on siis se, että ilmeisesti islantilaisille tuo viimeinen, uimahallin pelisäännöt, on aivan mahdottoman monimutkainen käsite. Altaan päädyssäkin on ihan selkeä illustraatio siitä, mihin suuntaan uima-altaassa kuuluu uida, mutta viesti ei tunnu menevän perille. Eilen kävi esim. seuraavanlaisesti. Aivan muina naisina lähdin uimaan radan oikeaa reunaa, kuten kuuluukin, kun vastaan tuli kolmen miehen rintama. Anteeksi mihin suuntaan tässä kuuluu väistää? Alas? Ehkä pitää alkaa toteuttamaan leijonanmetsästysstrategiaa -siis täytyy mennä läpi! Ihan oma lukunsa onkin sitten ne teini-/lapsi-/eläkeläisjoukot, jotka tukkii radat tehokkaasti ja haluaa aina uida vierekkäin tai hyppiä altaan joka reunalta (tosin ne eläkeläiset ei kauheesti hypi). Aaarrggghhh!! Sori. Vihaan sitä ihmistä, joka keksi sanonnan "Säännöt on luotu rikottavaksi." Eikä oo.

En tainnut ikinä paljastaa täällä sitä mun sillissalaisuutta. Me eli minä, Jessica ja Linn, ostettiin I love Seth Cohen -T-paidat. Parasta ikinä. Eivät vaan ehtineet sillikselle.


Linn sydän Seth Cohen

Omakuva

Äiti ja isi tulee tänne parin viikon päästä ja ehkä jopa velipoikakin. Vähän kivaa. Aion niiden kanssa leikkiä turistia ihan mielinmäärin. Käydä uusintakierrokset Blue Lagoonilla ja Golden Circlellä ja ehkäpä jotain uuttakin. Isi haluaisi jollekin merireissulle, ja olisihan se totta maar munkin (ja nunnan) mielestä mitä hauskinta. Täytyy tehdä vähän tutkimuksia, jos vaikka löytyis joku sopiva whale watching -reissu.

Mitäs muuta... Ai niin, paikallinen valuutta ISK on tällä hetkellä tosi heikoilla. Ensin mietittiin, että kannattaisko nostaa äkkiä ihan sikana rahaa (ts. ensi kuun vuokra) pois kotimaan tililtä ja säästää muutama kymmentä euroa tällaisella sukanvarsihenkisellä peliliikkeellä. Eilen kuitenkin Linnin ja Emman kanssa keksittiin paljon parempi peliliike. Mikäs sen parempi tapa saada islannin kruunuista kaikki irti, kuin shoppailu! Lähdetään kolmistaan tänään pyhiinvaellukselle ostoskeskuksiin katsomaan, mihin nyt kannattaa sijoittaa. Mä kyllä viime shopping spreen jälkeen lupasin etten osta enää ikinä mitään. Ehkä kuitenkin jotain ihan pientä...?

Vielä yksi havainto, jonka olen tästä naiskommuunissa asumisesta tehnyt. Ootteko ikinä huomannu, että tytöt määrää itselleen tosi paljon sääntöjä? Tällä hetkellä meidän taloudessa erinäisillä ihmisillä on esim. seuraavanlaisia sääntöjä: Ei saa syödä klo 18 jälkeen. Ei välipaloja arkisin. Joka toinen päivä on pilates-päivä. Ei saa katsoa videoita tietokoneelta nukkumaan mennessä. Ei saa juoda alkoholia tämän viikon aikana. Ja varmasti vielä monta muutakin sääntöä... Musta tuntuu, että pilates-sääntö on ainoa, joka on pitänyt tähän mennessä, ja sekin sen takia, että joku keksi sen vasta toissapäivänä. En itse osallistunut vaan tein koulutöitä (toi ei oo mun sääntö), mutta otin kuvia noista muista. En kuulemma saa julkaista. Tänään pitää ehkä kokeilla. Maj on siis lataillut netistä kaikenmoisia jumppavideoita. Kasarivideot on kaikista parhaita: "Come on gang, you can do it!" Aa, ja tästä tulikin mieleen, kun yhdessä SNL:n Weekend Updatessa oli juttu siitä, miten Sesame Street alkaa opettaa lapsille terveellisiä elämäntapoja: "...also, the name of Cookie Monster will be changed to Pilates Monster".

Tähän on varmaan hyvä lopettaa. Näkyy!

4 Comments:

At 9:19 ap., Anonymous Anonyymi said...

Moikkelis. Mä voin muistuttaa sua vielä yhdestä säännöstä: lupasit kirjoittaa tänne joka päivä! Edellinen oli 1. maaliskuuta ja seuraava 16. maaliskuuta. Onko tässä nyt jotain epäloogisuuutta? Miksi mä en saa kaipaamaani viihdykettä joka päivä? Minä vaan kysyn. Pitääkö tässä tehdä mukamas töitä koko työajan edestä, häh?

 
At 9:23 ap., Anonymous Anonyymi said...

Oho. paitsi se oli 11. eikä 1. Mutta valitan silti: vali vali ja nipo nipo (myös pientä pilkunviilausääntä nus nus).

 
At 12:05 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kuorossa avovaimoni kanssa jatkan Viil viil ja hink hink. Käyn täällä useemmin kuin mr. Cohen. ja sitten saan varmasti bulimian kun ahmin tekstiä niin h*mona.

Vaikeita asioita lisää: miesten ymmärykseen mahtuvien tekstiviestien kirjoittaminen ennenkuin tajuaa että pitää vaan puhua teekkaria, paakkuuntuneen luomivärin pelastaminen (harjoittelen Barbien roolia), Nakkilan hississä peiliin katsominen ja harkkatöiden (teekkaria!) & tenttiluvun aloittaminen.

Olen kuunnellut riemumielin "Aikuinen Auli" musiikkikoostetta. Parasta mannaa.

Mannasta tuli mieleen että on aika syödä. Eihän tyhjin vatsoin voi käydä käsiksi geriatriaan.

Phphph

 
At 12:49 ip., Blogger minna said...

Voi Nakkilan naiset, ihanaa että ihastutatte tätä blogia kommenteillanne. En ehkä ihan joka päiväle keksi valitettavasti juttua, kun ei täällä ihan niin vauhdikasta ole. Mutta jos sovitaan niin, että niinä päivinä kun mä en kirjota, te kirjotatte? Vaikka tällee kommenttien muodossa. Kivakiittimoi!

 

Lähetä kommentti

<< Home