Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

perjantaina, maaliskuuta 03, 2006

Yllätys - Olet Islannissa!

Reykjavíkin suomalaisväestö kasvoi myöhään eilen illalla väliaikaisesti kahdella kun Linda ja Antti saapuivat tänne. Linda ei vielä Helsinki-Vantaallakaan tiennyt minne ne oli menossa ja oli vähän ihmetellyt kun mukaan piti ottaa tavaraa uimapuvuista pakkasvaatteisiin. Täällä siis ovat ja sää jatkuu hienona.

Käytiin yksillä Prikidissä ja huomattiin taas, kuinka suhteellisia käsitteitä sulkemisajat on. Kun kysyttiin, monelta ne sulkee, sano baarinainen että yhdeltä menee kiinni. No, yhden jälkeenkin sinne näytti vielä lappaavan ihmisiä ja kun me lähdettiin joskus 01:15, oli baarissa paljon enemmän ihmisiä kuin sinne puolen aikaan saapuessamme. Hahaa. Ei onnistu useinkaan Suomessa, vaikka kuinka yrittäisi.

On muuten pelottavaa, miten Antin mielestä tää on tosi samantyylinen kaupunki kuin Seinäjoki. Mä äänestän, että Antti on väärässä.

Täällä on tällä viikolla suuret laskiaismenot. Tuntuu siltä, ettei nää osaa juhlia mitään vaan yhtä päivää. Kun joulukin kaikkine tonttuineen kestää sen 26 päivää (tai niin kauan kuin ilotulitteita riittää)... Keskiviikkona oli joku laskiais-halloween. Lapset kierteli Laugavegurilla naamiaisasuissa muovikassit käsissä ja kaupat anto niille karkkia. Nyt tulee kuuma vinkki: Jos olet teini-ikäinen ja tarvitset karkkia, mutta naamiaisasut tuntuvat kuitenkin vähän noloilta, ota mallia Islannin teineiltä: Pupukorvat päähän, yöpuku päälle, korkokengät jalkaan ja vahvasti silmämeikkiä, ehkä jopa irtoripset, naamaan. Näin olet todella cool, mutta myös tarpeeksi hullu-sekopää-joka-tykkää-häröillä (näin kuuluu vastata slämyyn ku käsketään kuvailemaan itseään), että kaikki tajuu, ettet ole ihan tosissas. Ja karkkiakin tulee.

Viimeisimpänä ja kaikkein tärkeimpänä: Hyvin todennäköisesti tulevaisuuden lapseni saavat tänään pikkuserkun Ruotsinmaalla! Pitää pysytellä tiukasti puhelimen äärellä, että pikkulinnut voi tiedottaa mullekin tapahtumista.

1 Comments:

At 11:43 ip., Blogger -peltzi said...

No hei... samoin Seinäjoella jengi ajaa pillurallia sen ainoan keskuskadun ympärillä, tytöt pukeutuu vallan liian vähiin vaatteisiin (!) ja loppuillasta kaikki notkuilee sen ainoan auki olevan snägärin kulmilla. Kai mulle nyt tulee fläshpäkit nuoruudesta. Tosin silloin nuoruudessa kaupungilla ajoi lapualaisia, ja niillä kaikilla, tai melkein kaikilla, taisi olla kirveet takapaksissa. Toivottavasti täkäläisillä ei ole viikinkikirveitä takapakseissa kun kohta lähdetään kadulle humppaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home