Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Ég heiti Minna. Ég er frá Finnlandi.

Huom. Otsikko on islantia. En kerro mitä siinä sanotaan, lällislää! Olin taas aamulla klo 8:30 islannintunnilla ja kieli alkaa vähitellen avautumaan. Vaikka se on kyllä ihan peijoonin vaikeaa. Miks ei nää voi lausua vokaaleita niin kuin normaalit ihmiset? Miksi on pakko keksiä niin monta tapaa kirjoittaa th-äänne? Miksi?

Islannin opettaja näytti meille siistin nettisivun, johon on kirjattu ylös kaikki islantilaiset aikojen alusta lähtien. Joku kysy, että miten se on mahdollista, mutta ilmeisesti sukututkimus on ollut antiikin islantilaisten suosikkiharrastus ja kaikki tieto on maagisesti pysynyt käsissä. Kaikilla, joiden tiedot siellä on, on käyttäjätunnus ja salasana, joilla ne voi esim. käydä katsomassa, onko ne sukua jollekin henkilölle. Käytiin tarkastamassa, onko opettaja sukua Björkille, jollekin islantilaiselle jalkapallonpelaajalle ja jollekin missille. Kaikkien kanssa oli joku yhteinen ancestor. Olin muuten tänään islannin tunnilla tosi hikke. Olin vapaaehtoinen ääneenlukija ja viittailin muutenkin tosi paljon. Olin se eturivin yli-innokas oppilas, jota itse Suomessa salaa paheksuisin.

Oli taas myös Product Developmentia, tänään eri opettaja kuin viimeksi. Kurssia opettaa kaksi nuorta (30-40v.) proffaa ja kurssi vaikuttaa vieläkin tosi mielenkiintoiselta. Tänään puhuttiin erivärisistä hatuista. Ei oikeista hatuista, se on vaan yks brainstorming-työkalu, senkin hupsut! Pieni paniikki iski, kun tajuttiin, että meidän pitää ensi viikon tiistaiksi keksiä jokin uusi tuote ja kirjottaa ja esittää siitä marketing audit. Pitää ottaa vanha kunnon Kotler käyttöön. Jännä yksityiskohta: Tavataan 7.2. islantilaiseen innovaatiokilpailuun osallistuneita peruskoululaisia. Mitenkähän hyvin ne osaa englantia?

Kävelin koulusta alkumatkan takaspäin yhdessä kahden suomalaisen Kaisan kanssa. Mentiin eri reittiä kuin yleensä ja Kaisojen johdattamana kahlasin reisiä myöten lumessa ja ylitin epäilyttävän näköisen rotkojoen. Tarinan opetus: älä seuraa turkulaista!

Kerroin teille jo, että ollaan menossa perjantaina keikalle. En silloin lauantaina yhtään kuunnellut minne ollaan menossa tai mitä katsomaan, mutta nyt selvis. http://breakbeat.is/vidburdir.asp?eid=287 kertoo teille lisää. Australialainen dnb-hässäkkä Pendulum kyseessä. Vitsi mä oon täällä ihan kulttuurikasvatuksessa kun törmäillään koko ajan tällasiin mahdollisuuksiin.

Vielä vähän islanninkielestä. Näillä on sanat, jotka tarkottaa vanhempaa ja lasta yhdessä, niitä sanoja on yhteensä 4. "Äiti ja tytär", "äiti ja poika", "isä ja tytär" ja "isä ja poika". Tosi kiva ja kaikkee mutta MITÄH!

Ja lopuksi: Suomesta tuli käsky, että joka entryssä pitää kertoa jotain Pekasta, tuosta pikkuveljistä parhaasta. No kysellään vaikka, jos joku tietäis vapaita kämppiä Mikkelistä loppukevääks. Siltä menee asunto putkiremonttiin.

Bless!

9 Comments:

At 7:26 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo-o, Pekka on kyllä niin ihana! Ja mun sympatiat on putkiremonti suhteen täysin sen puolella. Aikamoinen härdelli tulossa!
Onkos siellä Islannissa ketään Sennu Haristön veroista? ;)
Elämä täällä on kyl kuivaa (sanan molemmissa merkityksissä)ilman sua. Noh, yritän huomenna Kuntikseen...

Halitus! :)

 
At 8:28 ap., Blogger -Henri- said...

Ei jumalauta! PENDULUM!!!! :OOOOO

Ehkä tän hetken ison DNB-nimi noin vaan tullut Islantiin!!! OU MAI GAAAAAAAD!

Ja mä en näe niitä.

:((((

 
At 2:01 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hei Minna dear!
Pöllähdin takaisin Suomeen Kuubasta eilen, hieman kulttuurishokissa olen vieläkin täällä lumimyrskyssä, kun Karibian aurinko niin suloisesti tahditti mojitojenjuontiani vielä pari päivää sitten. Iloista oloa geysireiden keskellä, paljon terkkuja!
:) Riie
ps. juuri kun ehdit löytää blogini, se suljettiin toistaiseksi, HY:n blogeissa liikkuu kamalasti häirintämeilejä. :( mutta eiköhän se avata taas jossain vaiheessa, ollaan yhteydessä vaikka meilitse!

 
At 5:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

Haloo usasta!
Yritän tässä opettaa kaisaa kommentoimaan tänne joten täytyy itekin koklaa. Olipahan eilen muuten hurja skype-konferenssi akselilla islanti-usa-suomi.

 
At 5:48 ip., Anonymous Anonyymi said...

No voi mörkö, tusasin nyt kuitenkin ja pistin nimettömänä edellisen...

 
At 5:51 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jee! Sehän olen minä, Kaisa! Hei vaan Minna. Luulin ekaks kyllä että ooon joutunut johonkin Issujennettisivuille, kun luki kaikki vaan melkeen Islanniksi.

Phphphphph.. meseen just vähän Timpen kaa. Se varmasti lähettää sulle terveisensä.

 
At 7:28 ip., Anonymous Anonyymi said...

Jee... paikansin sun asuinpaikan mun islantilonelyplanetista.. ootkin lähellä sitä kirkkoa, jonka edessä seisoo aito amerikan löytäjä, vai mitä?

Hauska lukea näitä juttuja ja vakoilla teidän hurjan islantilaista bile-elämää..

 
At 10:01 ap., Blogger minna said...

Oho!

7 kommenttia odottamassa mua! Uskomatonta. Ootte ihQui.

 
At 11:11 ap., Anonymous Anonyymi said...

Jee, Minnan läpät rulaa! Nyt kaikkien muiden blogaajien kuuluu tulla kateelliseksi.

 

Lähetä kommentti

<< Home