Minnan Islanti

Kertomuksia Minnasta ja Islannista.

maanantaina, toukokuuta 08, 2006

Viikonloppu kera veljen

Haluuuu!

Pekka oli ja meni. Saapui perjantaina iltapäivällä ja lähti tänään Reykjavikista lentokentälle päin puol kuudelta. Oli kiva ja tiivis viikonloppupaketti veljen kanssa

Perjantai-iltana käytiin kävelemässä satamassa ja syötiin ulkona, se kun on täällä niin kovin halpaa hommaa. Väsytti kuitenkin aika paljon tuo aikaero ja arjen kiireet, joten ei lähdetty humputtelemaan.


Kalastajasetien veneitä perjantai-iltana

Lauantaina käytiin varaamassa auto sunnuntain road trippiä varten ja hengailtiin koko päivä kaupungilla. Ihan älyttömän hyvä sää! No siis ok, Helsingissä on T-paitakelit, mutta tää on kuitenkin Islanti, joten college-paitakelitkin on täällä jo lähes helteitä. Kaupungissa oli ihan meininki päällä, Islannin isoin puolue piti jotain riehaa, johon kuului pomppulinnoja ja kivoja autoja. Mikäs siinä. Käytiin myös rannassa ottamassa kuvia merestä ja käytiin pizzalla. Onneks Ioanna oli töissä, niin saatiin alennusta ja kahvit kaupan päälle.

Itse en enää kiinnitä asiaan kovasti huomiota, mutta taas tuli Pekan ihmettelyjen muodossa muistutus siitä, kuinka isoja, uusia ja hienoja lähes kaikki autot täällä on. Joku tyyliin Porsche-maasturi ei ole mikään kovin harvinainen näky Reykjavikin katukuvassa. Mietityttää vaan kovasti, että mihin ne niitä maastureita käyttää. Tai ainakin vois olettaa, ettei jollain Porschella käydä hirveesti tuolla laavakentillä offroadailemassa. En tiedä tosin. Ehkä on kiva kuitenkin näyttää, että "Hei, mulla on kiiltävä Porsche ja jos mä haluun niin mä voin ajaa tällä IHAN MISSÄ VAAN. Just nyt en tosin haluu, mut siis voisin. Ihan missä vaan. Ja mulla on jopa varaa bensaan Islannin hinnoilla!"

Lauantai-iltana lähdettiin isommalla porukalla Kaffibarinniin juhlistamaan Majn vikaa lauantaita. Tai oli tarkotus mennä Sirkukseen kattomaan, jos vaikka Björk ja Iggy Pop olis ollu siellä, mutta just missattiin se 23-24 maaginen haarukka ja meidät pistettiin jonoon seisomaan. Lähdettiin siitä siis Kaffibarinniin. Ja ka! Islannin ihmeet eivät näy ikinä loppuvan. Siellä oli yhdellä omalaatuisella naisella mukana iso vinttikoira ja - behold - molemmilla olkapäillä jättipapukaijat. Se oli mun mielestä sääli sekä eläinten (melu, savu, humalaiset kanssaihmiset) että itseni (allergia) kannalta. Ihme juttu.


Lapset auringossa. Kateltiin skeittareita.


Pikkuhummeri!

Lauantaina herättiin ihme kyllä seitsemän jälkeen ja kahdeksalta oltiin jo hakemassa autoa. Nyt ei ollut sijaa pikku-Yarikselle, vaan piti saada vähän isompi ajopeli alle. Pojat! No otettiin kompromissina tollanen semi-affordable neliveto. En edes yrittäny saada ajovuoroa.

Lähdettiin kohti Golden Circlea pientä rannikkokiertotietä pitkin. Sadan kilsan ajelun jälkeen kohdattiin liikennemerkki, jossa ilmoitettiin, että tie on umpikuja ja loppuu 25 km päästä. Pakko oli kuitenkin mennä katsomaan, pitikö paikkansa. Kun tasan 25 km jälkeen tie sitten oikeasti oli kiinni, eikä ihmisiä tai autoja ollut näkyny lähimpään tuntiin, tuli ihan pieni The Hills Have Eyes -fiilis. Onko Islannin erämailla joskus tehty ydinkokeita? No, äkkiä takas ja Golden Circlelle ja vältyttiin mutanttihyökkäykseltä. Ja eihän se ollu ku parin sadan kilsan lisälenkki ja onhan bensa täällä lähes ilmaista. Mutta hienoja maisemia nähtiin kylläkin ja saatiin testata soratiereittejä oikein urakalla.

Kierrettiin peruslenkki putouksineen ja geysireineen (mulle vasta kolmas kerta, ens viikolla tulee neljä täyteen) ja päätettiin päivä Blue Lagoonille. Pekka ajoi urheasti koko päivän vaikka mä, joka tunsin reitin ja luin karttaa, nukahtelinkin Gullfossin jälkeen useamman kerran. Ja ai joo, nähtiin matkalla em. Porsche spinnereillä ehostettuna! Jopas jotakin, en oo sellasia ennen nähny muualla ku Pimp My Ridessä.


Mies ja auto


Voi ei! Tie johtaa suoraan veteen!


Ennen Islantia luulin, että tän väristä vettä on vain lämpimissä paikoissa. Kouluissa pitäisi kertoa totuus turkoosista!

Nyt on sitten Pekka turvallisesti takaisin Mikkelissä, matkalaukku tosin on jossain Reykjavikin ja Helsingin välimaastossa. Mä kävin tänään tekemässä Product Developmentin tentin ja sitten ollaaan hengattu kämppisten kanssa vikaa iltaa yhdessä. Loppuviikko onkin mulle yksinäistä puurtamista. Maj lähtee huomenna Tanskaan ja ruotsalaiset lähtee saarenkiertomatkalle. Itsehän jään lukemaan torstain tenttiin ja valmistautumaan Einin ja Sarkun (ei, ei se foorumeiden Sarkku...) saapumiseen. Yhdessä valloitamme Akureyrin!

3 Comments:

At 4:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

ÄÄääää!!! Vaatii päivitystä! :)

 
At 4:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

Päivitä!Päivitä!!

 
At 3:26 ip., Blogger minna said...

Oho! Tulin just Islannin ympäriajolta, joten on toi päivittäminen ollu vähän vaikeeta. Mutta kyllä tänne vielä joku viimeinen tilitys on pakko kirjoittaa. Ei tosin just nyt, kun on pakkaamisen aika. Huomenna Suomeen!

 

Lähetä kommentti

<< Home